Vzw BIK
of buurtinitiatieven Kuurne is actief binnen de sociale economie en biedt een hele waaier van diensten aan voor inwoners van Zuid-West-Vlaanderen. Ongetwijfeld ken je ons het best door onze poetsdienst met dienstencheques of via de BIK-busjes die voor uw deur passeren. Je kan echter ook bij ons terecht voor je strijkwerk en naaiwerk. Wie zorgbehoevend is, kan beroep doen op onze klusjesdienst. Daarnaast heeft BIK ook twee kinderopvanginitiatieven: ‘Baloe’ voor de allerkleinsten en ‘De Vlindertjes’ voor buitenschoolse opvang.
Vzw BIK is een organisatie die met en voor mensen waardevolle jobs creëert die inspelen op de persoonlijke situatie en bovendien tegemoet komen aan maatschappelijke noden.

Vzw BIK is een sociale onderneming. Dit betekent dat de organisatie vertrekt vanuit een aantal waarden die blijken uit de concrete werking:

• Arbeid heeft voorrang op kapitaal: De opbrengsten worden geïnvesteerd in tewerkstelling waarbij gestreefd wordt naar een diversiteit in medewerkers.
• Vzw BIK wordt democratisch bestuurd, waarbij iedereen die betrokken is bij de organisatie (bestuurders, werknemers en klanten), zoveel mogelijk de kans krijgt om het beleid mee te bepalen.
• Vzw BIK is betrokken bij zijn omgeving en maakt deel uit van de lokale gemeenschap waarin zij gevestigd is. Er wordt gezocht naar samenwerking vanuit win/win-situaties.
• Er wordt gestreefd naar kwaliteit in de dienstverlening die aangeboden wordt, en het is de klant die deze kwaliteit beoordeelt.
• Duurzaamheid uit zich in vaste contracten voor de werknemers, in het spaarzaam omgaan met middelen en materialen, en in een visie op lange termijn.

Zelfs al is vzw BIK een vzw, de organisatie wordt gerund als een bedrijf en is onderhevig aan economische wetmatigheden (vraag en aanbod, investeringen, prijs, kwaliteit) en streeft er dus naar zo min mogelijk afhankelijk te zijn van subsidies, of tenminste alleen van subsidies die ieder bedrijf kan genieten. Vzw BIK is dan ook een maatschappelijk verantwoorde onderneming: een onderneming die een voorbeeld wil zijn van hoe met respect voor mens en milieu een bijdrage kan geleverd worden aan gemeenschap en samenleving.

Heb je vragen of je wenst wat meer informatie?
Een eenvoudig telefoontje of een geheel vrijblijvend bezoekje aan ons kantoor helpt je alvast op weg.
We zijn je graag van dienst bij BIK: vzw BIK
Buurtinitiatieven Kuurne
Kerkstraat 24
8520 Kuurne
Open elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur en in de namiddag op afspraak
Tel. +32 (0)56/32 53 12
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.vzwbik.be
Bikonder.jpg